Wie zijn wij

Nico te Laak & Anne Schreutelkamp, de één een doorgewinterde fotograaf, de ander een doorgeslagen hobbyist. Altijd leuk om als buren een gedeelde interesse te hebben en om daar zo af en toe eens over bij te praten. In de zomer van 2022 gaat dat gesprek over een oude fotografische techniek: ‘natte plaat fotografie’ of ‘collodium fotografie’. Nico heeft op vakantie in Frankrijk een fotograaf ontmoet die uitsluitend werkt met deze methode en is gecharmeerd van de beelden die dat oplevert. Anne heeft in het verleden zulke beelden gezien en loopt al langer met het idee rond om daar ‘ooit’ eens ‘iets’ mee te doen. Aan het eind van de dag ligt er een plannetje om zelf met die techniek aan de slag te gaan. Gewoon om eens te ervaren hoe het is om zelf zulke beelden te maken.

Na, bij een fotograaf, een cursusdag gevolgd te hebben is het enthousiasme niet minder. Sterker nog: het is alleen maar gegroeid. Het samenspel tussen chemie en licht. De uitdaging van het precies goed krijgen van het hele proces. Het tijdloze aspect van de beelden.

‘Hier zouden we eigenlijk zelf wat mee moeten…’

Na het verzamelen van de benodigde spullen, het vertrouwd raken met de chemie, het maken van veel oefenplaatjes, heel veel oefenplaatjes, is het tijd om meer mensen kennis te laten maken met deze techniek:

Welkom bij onze workshops collodium fotografie!